RGH/JTAG/LT3   Leave a comment

Днес е 2 юни 2014г   и ще направим бърз преглед на видовете хакове, детайлни подробности, плюсове и минуси, чипове, системен софтуер, обслужващи програми за XBOX360.

В момента по магазините присъстват само моделите SLim XBOX 360Е, произведени 2012, 2013 година, вида на дънната им платка се казва CORONA 9.6A.  Когато купувате конзола XBOX360, погледнете датата на производство написана отзад на конзолата.  MFR DATE  е manifacture date  или кога е произведена. Ако видите дата до месец май 2013г включително всичко е наред, но ако датата е прекалено нова например ноември или декември 2013 г шанса да има защита и да не става за хакване  е огромен.  Изберете сигурното до 5 месец 2013г.

Слим Е XBOX360 изглежда така:

12-x360e-500x275

 

MFR DATE CLICK 

mfr-date

 

Всички  XBOX360 slim са хакваеми по един от двата възможни начина, а те са :  1 DVD HACK,     2 RGH modchip Hack

1 DVD HACK LT3 / LTU

1xbox-360-slim-real-png

1. Хак на DVD rom  устройството с цел разпознаване на записани 8.5Gb +R DL   диск.  Можете да си запишете всяка излязла до момента игра на компакт диск и да я играете. Хакнатия ви DVD ром ще я разпознае като оригинална и може да я играете и в интернет Онлайн в LIVE.  Независимо дали имате или нямате хак, онлайн услугата на Мicrosoft  наречена Live  е платена,  може да си купите ваучер за 3, 6 или 12 месеца, като цената е около 100 лв на година за правото да разглеждате и сваляте Демо игри, да играете срещу други хора по света на Call of Duty, Battlefield , Fifa , Minecraft  и др. Вътре под капака Слим XBOX360 изглежда така :  Забележка, конзоли FAT JASPER, FALCON, HENON, XEPHYR  имат отключен за запис DVD rom и няма нужда той да се сменя с друг.  Само конзоли произведени след 2011 година имат нужда от нов и отключен DVD rom, защото оригиналния е заключен за еднокатен запис в завода.

pod-kapaka-xbox-360-dvd-rom

 

Оригиналната зелена платка за еднократен запис, защитена от презапис и промяна на команващия софтуер.

2slim-dvd-rom

 

3original-PCB

 

 

A Сега следва платката отключена за запис , може да е бял или син цвят,  няма защити и може да се записва всякакъв хакнат софтуер в нея.

4ltu_pcb

 

5.LTU-PCB

 

 

След като вече имаме хакнат DVD rom , вземаме празни дискове , за предпочитане Verbatim +R DL 8.5 Gb, теглим игра от някой интернет торент сайт безплатно и я записваме в къщи.   Силно препоръчително записвачката да бъде от марката Liteon IHAS.

6.Verbatim-DVD+R-DL-

 

Цената на отключена платка за слим XBOX 360 CORONA   варира около и над 100 лв . Хакването , тоест узнаването на DVD rom KEY от оригиналния DVD rom и записването на отключената платка LTU  90 лв . Сумарно около 200 лв за да си записвате дисковете сами а не да ги купувате оригинални.  така ще спестите доста пари.  Теглите игра, ползвате компютърната програма IMGBURN и избирате 2.4х скорост на запис.  Ако обаче не ви се занимава с компакт дискове и DVD rom процедури идва на помощ RGH чип хакването.  При DVD rom хакването редом соригиналните може да играете и от ваше производство записани дискове.  Рискове и проблеми за конзолата или  онлайн няма.  Конзолата си остава оригинална с обогатен софтуер в DVD rom-a.

2. RGH hack , Modchip Coolrunner  XC2C64A

Едно стравнително подробно ръководство за RGH хак може да намерите на този адрес IXTREME

Необходимо е да се прочете биоса ( NAND )  на дънната платка, да се копира малко Линукс приложение XELL  да се стартира, да се узнае CPU KEY ( уникален за всеки процесор ), да се преправи биоса ( нанда )  и да се запише хакнат такъв.  Всичко това става с монтиран чип RGH глитчер.

7slim-corona-RGH-

 

Това бялото е чип RGH монтиран с жици върху зелената платка на XBOX360 slim

8rgh-chip

 

A това черното е Squirt 1.2 BGa чип RGH, има доста видове чипове

9squirt1.2bga

 

10cr3lite

 

 

С монтиран чип RGH  конзолата е свободна да се пускат всякакви игри и програми.  Например MAME32, PS1 игри,  XBOX Classic игри,   всичко това тръгва от хард диск, USB флашка , Преносим HDD, или вградения ако има такъв.  Не се занимаваме с Компакт дискове.  Като недостатъци може да се кажат два. Първо чипа RGH  има нужда  от време за да сработи с дъното и да осигури цифровия електронен подпис.   Това отнема около минута.  Натискате копчето за пускане на конзолата но тя не се пуска веднага а след  40 секунди или минута.  Не е никакъв проблем. Второто обаче е проблем.  Не може  да играете онлайн в мрежата на Microsoft Live ако имате чип RGH.   Виждат че сте с чип и не ви допускат , защото може да правите големи магарии онлайн. Да си слагате чийтове за безсмъртие и да сте непобедими  в Call of Duty , Battlefield или друга игра.

Има безплатна мрежа LINK за хора с чип.   Много пъти съм казвал, че LINK  е доста бъгава, не поддържа всички игри, няма нищо общо с LIVE но все пак е нещо пред нищо.  Повече за Линк може да разберете на http://covers.jqe360.com/

Aз лично имам и LTU / LT3 конзола за онлайн игра с компакт диск, и такава с RGH чип  и хард диск 500 Gb пълен с игри.   И двете са супер забавни.

За чипосване, хакване, ремонт, ъбгрейд, префлаш, мод, LTu, LT3, покупка на резервни части :

Изтегли XEXMENU 1.1  

Xexmenu 1.1 представлява ISO  и трябва да се запише на CD диск 700 мб ( не на DVD ) . Ако конзолата е прясно хакната с RGH чип, вкарвайки този диск имате файлов менажер за копиране на програми и игри из Хбокса.  Вижда хардове и USB флашки и позовлява COPY/ PASTE

Изтегли Freestyle dash 3 ver 775  

FSD3 представлява хакнат Дашборд с вграден файлов менажер и доста други полезни инструменти.

Изтегли ISO2GOD

Iso2GOD e програма за раздробяване на ISO игра 7.6Gb, или 8.2Gb  на множесто малки файлове с цел да се получи папка с играта и да я копирате на вградения хард диск в конзолата.  Не забравяйте че вградения HDD ползва файлова система FATX която не може да съдържа файл над 4 Gb. Но може да съдържа стотици хиляди по 3.9Gb.  И затова не може директни да качите ISO игра на харда а само след раздробяване.

Изтегли DASHBOARD 16747  ( официален трие хакове, умната  )

Изтегли DASHLAUNCH 3.12

Изтегли XBOX IMAGE BROWSER, екстрактва съдържанието на ISO за да се сложи на Флашка или хард диск ФАТ 32

Изтегли  FREESTYLEDASH 3

Служи за автоматично пускане на дашборд по ваш вкус , извежда информация за конзолата CPUKEY, DVD KEY,  може да се променят температури и др.

С монтиран чип RGH  вървят всички заглавия свързани с Microsoft XBOX Classic, XBLA, XBOX 360 и дори PS1, PSP.

file-managert

fsd3t

 

За ремонт префлаш , хакване, чипване ,  RGH, LTU, отбанване или друга поддръжка  тел

Повече инфо за RGH XBOX360 ТУК

Posted юни 2, 2014 by gamechipbg in XBOX 360 LT 3.0+ RGH GLITCH

Tagged with , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: