XBOX360: RGH, TeamFSD.Freestyle3.0.775, XEXMENU 1.1, Reset glitch hack, TX CR3 LIte   Leave a comment

Днес е 24 август 2013г  и ще направим бърз преглед на видовете хакове, детайлни подробности, плюсове и минуси, чипове, системен софтуер, обслужващи програми за XBOX360.

В момента по магазините присъстват само моделите SLim XBOX 360, произведени 2011, 2012 година, вида на дънната им платка се казва CORONA 9.6A.  Всички  XBOX360 slim са хакваеми по един от двата възможни начина, а те са :  1 DVD HACK,     2 RGH modchip Hack

1 DVD HACK LT3 / LTU

xbox 360 slim RGH

1. Хак на DVD rom  устройството с цел разпознаване на записани 8.5Gb +R DL   диск.  Можете да си запишете всяка излязла до момента игра на компакт диск и да я играете. Хакнатия ви DVD ром ще я разпознае като оригинална и може да я играете и в интернет Онлайн в LIVE.  Независимо дали имате или нямате хак, онлайн услугата на Мicrosoft  наречена Live  е платена,  може да си купите ваучер за 3, 6 или 12 месеца, като цената е около 100 лв на година за правото да разглеждате и сваляте Демо игри, да играете срещу други хора по света на Call of Duty, Battlefield , Fifa , Minecraft  и др. Вътре под капака Слим XBOX360 изглежда така :

xbox 360 dvd rom

Оригиналната зелена платка за еднократен запис, защитена от презапис и промяна на команващия софтуер.

Slim DVD ROM 1175 original

original PCB

A Сега следва платката отключена за запис , може да е бял или син цвят,  няма защити и може да се записва всякакъв хакнат софтуер в нея.

ltu_pcb

LTU PCB

След като вече имаме хакнат DVD rom , вземаме празни дискове , за предпочитане Verbatim +R DL 8.5 Gb, теглим игра от някой интернет торент сайт безплатно и я записваме в къщи.   Силно препоръчително записвачката да бъде от марката Liteon IHAS.

Verbatim DVD+R DL

Цената на отключена платка за слим XBOX 360 CORONA   варира около и над 100 лв . Хакването , тоест узнаването на DVD rom KEY от оригиналния DVD rom и записването на отключената платка LTU  90 лв . Сумарно около 200 лв за да си записвате дисковете сами а не да ги купувате оригинални.  така ще спестите доста пари.  Теглите игра, ползвате компютърната програма IMGBURN и избирате 2.4х скорост на запис.  Ако обаче не ви се занимава с компакт дискове и DVD rom процедури идва на помощ RGH чип хакването.

=======================================================================================================

2. RGH hack , Modchip Coolrunner  XC2C64A

Едно стравнително подробно ръководство за RGH хак може да намерите на този адрес IXTREME

Необходимо е да се прочете биоса ( NAND )  на дънната платка, да се копира малко Линукс приложение XELL  да се стартира, да се узнае CPU KEY, да се преправи биоса ( нанда )  и да се запише хакнат такъв.  Всичко това става с монтиран чип RGH глитчер.

slim-corona-RGH-

Това бялото е чип RGH монтиран с жици върху зелената платка на XBOX360 slim

rgh chip

A това черното е Squirt 1.2 BGa чип RGH, има доста видове чипове

squirt1.2bga

cr3lite

С монтиран чип RGH  конзолата е свободна да се пускат всякакви игри и програми.  Например MAME32, PS1 игри,  XBOX classic игри,   всичко това тръгва от хард диск, USB флашка , Преносим HDD, или вградения ако има такъв.  Не се занимаваме с Компакт дискове.  Като недостатъци може да се кажат два. Първо чипа RGH  има нужда  от време за да сработи с дъното и да осигури цифровия електронен подпис.   Това отнема около минута.  Натискате копчето за пускане на конзолата но тя не се пуска веднага а след  40 секунди или минута.  Не е никакъв проблем. Второто обаче е проблем.  Не може  да играете онлайн в мрежата на Microsoft Live ако имате чип RGH.   Виждат че сте с чип и не ви допускат , защото може да правите големи магарии онлайн. Да си слагате чийтове за безсмъртие и да сте непобедими  в Call of Duty или друга игра.

Има безплатна мрежа LINK за хора с чип.   Много пъти съм казвал че LINK  е доста бъгава, не поддържа всички игри, няма нищо общо с LIVE но все пак е нещо пред нищо.  Повече за Линк може да разберете на http://covers.jqe360.com/

Aз лично имам и LTU / LT3 конзола за онлайн игра с компакт диск, и такава с RGH чип  и хард диск 500 Gb пълен с игри.   И двете са супер забавни.

За чипосване, хакване, ремонт, ъбгрейд, префлаш, мод, LTu, LT3, покупка на резервни части :  Инж Валентин Георгиев, тел 0892-721043, скайп gamechipbg

Изтегли XEXMENU 1.1  

Xexmenu 1.1 представлява ISO  и трябва да се запише на CD диск 700 мб ( не на DVD ) . Ако конзолата е прясно хакната с RGH чип, вкарвайки този диск имате файлов менажер за копиране на програми и игри из Хбокса.  Вижда хардове и USB флашки и позовлява COPY/ PASTE

Изтегли Freestyle dash 3 ver 775  

FSD3 представлява хакнат Дашборд с вграден файлов менажер и доста други полезни инструменти.

Изтегли ISO2GOD

Iso2GOD e програма за раздробяване на ISO игра 7.6Gb, или 8.2Gb  на множесто малки файлове с цел да се получи папка с играта и да я копирате на вградения хард диск в конзолата.  Не забравяйте че вградения HDD ползва файлова система FATX която не може да съдържа файл над 4 Gb. Но може да съдържа стотици хиляди по 3.9Gb.  И затова не може директни да качите ISO игра на харда а само след раздробяване.

Изтегли DASHLAUNCH 3.07

Служи за автоматично пускане на дашборд по ваш вкус , извежда информация за конзолата CPUKEY, DVD KEY,  може да се променят температури и др.

Повече инфо за конзоли и чипове Тук   www.gamecchipbg.zz.mu

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: