XBOX 360 Slim, DGX, RGH2, Corona v3, Corona v4, глитч хак всеки Слим, DASH 16202, Dash 15574 RGH   Leave a comment

Kрая на декември 2012 година  в търговската мрежа се появи чип DGX Slim v 1.0S, който отключва всеки XBOX 360 Slim без значение с коя версия системен софтуер е.  Актуална за януари 2013г  е версия 16202.   За да намалим общите приказки и да скъсим статията да стане ясна и точна преминавам към фактите:

dashboard 16202

-Всички Слим XBOX 360 се хакват.  Дашборд 15572,  15574, 16197, 16202   вече не са пречка за да се извлече CPU KEY на конзолата а узнавайки него, може да променяме и инсталираме игри и програми по свой вкус, изтеглени от торент сайтове безплатно. Обезателно искам да спомена, че при монтиране на чип глитчер ( RGH glitch chip ) ако сте иснталирали официалната версия на софтуера 16202 и след това монтираме чип, времената за зареждане драстично се покачват.   Тоест началното стартиране на конзолата. От изгасена конзола при натискане да се включи , при дашборд 15574 или 16202  се чака от 10 секунди до 2 минути.  Не е кой знае какъв проблем, но ако не ви се чака проявете благоразумие да си държите конзолата на ниска версия под 15574 а след монтаж на чипа RGH  ще я вдигнем с максималната 16202 хакната.  Така ще стартира за максимум 30 секунди.  Веднъж стартирала конзолата , позволява да теглите и инсталирате всяка една излизала до момента игра за XBOX 360, XBOX 1,  Nintendo Емулаторите , плеър за филми или каквото ново се появи.
Веднага бързам да спомена недостатъка ,че онлайн в официалния сървър на Мicrosoft  не може да влезете, няма да ви пуснат.   С чип не може да се играе онлайн в интернет.  Има наченки на пиратска онлайн услуга  наречена LINK  на страницата http://QJE360.com.

За да се види версията на системния софтуер се влиза в най-дясното меню в SYSTEM, после горе на CONSOLE SETTING,  и после надолу на  SYSTEM INFO.

system info 16202

Чиповете и монтажната схема малко по долу ……..

DGX slim

Дънната платка на XBOX360 ( зелена на цвят ), върху която се монтира чипа RGH ( бял на цвят )

DGX Trinity

След монтаж на чип RGH менюто и игрите изглеждат като на снимките по-долу.

FSD 3 after RGH

Има и опция да се пусне пълно инфо за обема на хард диска и температурите  в горната лента.

FSD3

Практическия опит показа интересни моменти около различните видове конзоли донесени с висока версия 16202. Конзоли произведени след месец март 2012 година са трудни  да се чипосат.   Xell зарежда бързо за около 2 минути но след това RGH 2 кара глитчера да си влезе в режим бавничко.  Ако на мен ми предстои покупка бих избрал конзола с колкото се може по-стара дата. Например произведена март 2012 или април 2012  вместо септември 2012 или след това. А още по-добре да е произведена 2011г. .  Не забравяйте, всички Слим XBOX 360 стават за RGH хак.

RGH  хакването изпозлва хардуер ( чип глитчер ) с цел заобикаляне на система за сигурност на Microsoft. Това трябва да се направи, защото по подразбиране, Microsoft е ограничила какъв код може да работи на Xbox и това са  само програми, които са подписани цифрово от тях и техните партньори. Това е  направено за предотвратяване на пиратството, онлайн измами, нарушение на авторските права, като се избягват такси (ако искате да се направи игра за Xbox ще трябва да  се плащат такси на Microsoft, и това важи и за всички други дружества).  Microsoft и други производители на конзолата не искат да поемат риска от чужди програми, които се стартират.  Глитчера разгръща потенцияла на конзолата :

 • Играят почти всеки Xbox 360, игри за оригиналния Xbox, или аркадна игра  безплатно
 •  DLC за безплатни, представляват платени допълнения към игри, нива и герои, които без хак се купуват
 • Използване на модифицирани дашбордове по ваш вкус, изгледа си го настройвате вие
 • Използвате всеки размер твърд диск вграден или  всякакви размери външен твърд диск чрез USB (аз СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПОЛЗВАНЕ НA LAPTOP DRIVE 2.5 инча,  ВМЕСТО НА ВЪНШЕН USB ЗАЩОТО ПРАВИ нещата по-лесни
 • Използване на потребителски приложения, създадени от общността да възпроизвеждате филми, музика и т.н.
 • Да правите SCREENSHOT ,  снимки или видео на вашата конзола
 • Рипвате  игри на вашия твърд диск и никога не се нуждаете от оригиналните дискове след това
 • Стартирате  Linux на вашия Xbox
 • Възпроизвеждане на различни емулатори като: MAME, Atari Lynx, SNES, NES, N64, Dreamcast, Sega Genesis, Intellivsion, Colecovison, DOSBox, PS1, ScummVM, Amiga, NeoGeo, Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance, както и PCengine
 • Възстановяване на вашия DVD ключ

Така като суперлативи изгледжа добре а сега и минусите.  Пълна невъзможност да се влезе в Microsoft LIVE за онлайн игра.   От изгасена конзола се чака някакво време докато конзолата влезе в режим, от 10 секунди до 3 минути .   Имате пълен достъп до всички файлове на хард диска и ако затриете някой важен файл може да има FATAL CRASH  или друго явление, което се предполага че след формат на харда и преинсталиране се оправя. Игрите в ISO  са 8.2 Gb   а  файловата ситема на хард диска е ФАТ32.   Така сте ограничени до 4гб обем на един файл. Налага се всяка игра да се екстрактва от ISO- to или да се минава през ISO2GOD програмата за да се накълца на множество малки файлчета.   Игрите на повече от един диск създават сериозен дикомфорт при смяна на диск1 с диск 2.  Конзолата се отваря , следователно се скъсва гаранционния стикер и оставате без гаранция.  А сега най забавното:  Доста често питате за  ГАРАНЦИЯ.  Гаранция дава производителя на изделието. Аз не съм производител и нямам завод за XBOX 360.   Следователно когато някой умник се пробва с такъв въпрос директно ме пита дали съм съгласен той да ползва а аз да плащам???!!! какво точно е обект на нашите отношения ?  Чип + малко жица.  ОК  и чипа и жицата имат гаранция. Ако смятате че са дали дефект ги донесете  за да ви дам нови ЧИП + ЖИЦА.   Спестява  от цената на оригинални дискове,  ( нова хитова игра е 119лв )  дърпате  безплатно от Замунда или от където намерите,  играете  игрите моментално след излизането нейде по света. А ако конзолата  даде дефект аз да купя части и безплатно да я оправя.  За мен такава претенция е ултра нагла .   Ми ОК като искате  гаранция дръжте си гаранционната лепенка непокътната , купувай си дисковете и не я хаквайтe.  В случая аз съм техник монтажник, желаете  монтаж на чип и го получавате . Рисковете от евентуални дефекти в конзолата се поемат от собственика и. Решението за хак също е на собственика и.  Как си изпозлвате конзолата също не ми влиза в работата.  Не слагам стикери против отваряне, защото ако решите да съсипвате умишлено хардуера или софтуера нищо няма да ви спре.  Нямам проблеми с гаранцията , мога да обещавам и  10 години гаранция, а някой наема ли се да доказва евентуалния дефект в следствие на какво е настъпил? Хардуерен, Софтуерен, токов удар, калпави материали ?  Изтърване от високо, завиване с одеало 🙂 ?   Продавам  и пълни комплекти за самостоятено монтиране чип RGH, DGX, Postfix adapter,  нанд четци, каквото пожелаете.

Мое задължение е когато дойдете за хакване да тествам конзолата ви как е донесена и дали има дефекти по нея. След хакването се тества при мен дали чете записан диск, дали игра тръгва от хард диск или USB флашка.  Тествате вие, аз само гледам.  След теста ако сте доволни си тръгвате, без тест конзола не излиза от сервиза . Да си го кажем направо, целта на хакването е да се спестят пари, ако имате хлапе и иска всеки ден нова игра  едва ли ще издържите на 100 кинтовата им цена. Има и евтини игри по 30- 60 лв, стари или втора употреба. Удоволствието от хака обаче е  в това че не ползвате дискове. Зареждането от хард диск е 5 пъти по-бързо.
Забелязал съм че Слим ХБОХ 360 е доста горещ.  След хакването можете да следите температурата на Рам памет, Процесор, Видео , Дъно…  Не позволявайте да вдига над 70 градуса . Има опция за вдигане на оборотите наохладителя в SETTING. Става по-шумно от перката но за сметка на това охлажда добре.

Инж Валентин Георгиев  тел 0876-105525   скайп Valentingn1 или gamechipbg

Улица Владислав Варненчик блок 29 вход А  ( сервиз )

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: