SONY Playstation 3, minvercheck 3.56, 3.60, update to REBUG CFW 4.21, Multiman 4.12 and FTP blackbox.   Leave a comment

  
Радостната новина за всички притежатели на конзоли произведени с минимална версия 3.56  и 3.60  е безпроблемното хакване  до 4.21 или 4.30  CFW.  Съкращението CFW и OFW може да буди незнание в новочетящите.  OFW  означава официален фирмуер, а CFW е преправен пиратски къстъм фирмуер ( CUSTON FIRMWARE ).   Фирмуер означава софтуер „‘най-общо““ и то енергонезависим,  и да спре тока си остава без загуби.  Мястото му е в  NOR / NAND чиповете по дънните платки,  биоса при компютрите или DASHBOARD при конзолите .

Благодарение на Френски хакери и алгоритъма за криптиране на фрагменти от оригиналния фирмуер използван  в Плейстейшън 3,  ключовете разкодиращи LV0 са известни и с това стана възможно да се играе всяка една игра излезнала до момента за Плейстейшън 3, както и всяко платено PSN заглавие.   PSN  е съкращение от PLAYSTATION NETWORK .  Онлайн мрежата от SONY  е безплатна но предлага платени услуги, например да си издърпате игра от техния сайт,  заплащайки с кредитна карта.  Когато Плейстейшъна ви е хакнат  това ви дава голяма свобода.  Някой с редовна конзола може да плати за играта и да я извади от хард диска си, да я качи на някой торент тракер и вие да я издърпате от Zamunda или който и да било торент сайт и да я копирате във вашият вграден хард диск в Сонито. Също така всяка хакната конзола има възможността да направи точно копие на оригинален диск Блурей, върху вградения хард диск и после тази игра да се качи на сайт за да може милиони хора да я свалят и играят.  Ако сте заплатили над 100 лв за нов оригинален диск, и имате деца, които драскат и чупят дисковете, опцията копиране върху вградения в Плейстейшъна твърд диск ще ви хареса. Може да ви хрумне  да вземете назаем оригинални дискове от приятели и да ги свалите във вашия хард диск. Това ще се хареса на вас но не и на SONY.  Много често на хората хак им звучи лошо, мислят си че това би им повредило конзолата. В голяма заблуда сте , хака  не взема той дава преимущества и е софтуер.  Всяка излизала игра до момента се играе безплатно, всяка PSN  аркадна игра се играе безплатно,  допълнения към игри, игри с превод на Български, мултимедиен плеър за DIVX, MKV, Bluray филми разположени върху  вградения хард диск, има емулатор за Плейстейшън 1 игри, Нинтендо игри, Маме 32 и др.  Ето защо е от изключителна важност е да притежавате голям хард диск в конзолата. Все повече хора идват за монтаж на 1000 гб твърд диск.  И все пак има един неудобен факт за хакнатите конзоли.  Влизането в PSN  с хакната конзола е трудно за начинаещите.  Единствената причина да искате да влезете в PSN  е за да играете онлайн срещу други хора.  Има разни  софтуерни гимнастики за да влезете, PSN ENABLER 4.31, FUCK PSN, от Сони са се заканили да не допускат пирати в мрежата си. За сега има  два сигурни начина да се влезне онлайн. Единия е с ползване на Портал а другия с ползване на сертификат.  Днес на официална пресконференция Sony  са отправили закана да банват всички пирати налазили в мрежата им с неофициален софтуер . Банване означава забрана за свързване на вашата конзола чрез интернет с онлайн мрежата им, не означава повреждане на конзолата нито спиране на интернета и от гледна точка на интернет браузването на сайтове.  Няма да ви допуснат до мрежата си това е всичко.

Да се върнем на хакването.   Французите с техния метод „Тримата мускетари“, промениха досегашната схема за хакване. До сега се налагаше да се смъква версията на системния софтуер до OFW3.55 и после да се  качва хакната CFW 3.55 или CFW 4.21, CFW 4.30.   Но тримата музкетари правят микс от фирмуер, който няма нужда да се слага върху 3.55 а става и с по висока официална версия.   Това се прави с хардуерен програматор.   Такива хардуерни програматори са Progskeeet , E3 flasher, Teensy, Infectus 2, и други домашни решения за достъп до памети

Статията ще продължи  описвайки как минава един хардуерен хак на Сони 3, после как изглежда хакнатото меню, как да проверим минималната версия, с която е произведен SONY 3, къде на стикера се гледа и какво се гледа.

Програмата Version check  ЦЪК   Представлява файл с име PS3UPDAT.PUP,  който се слага във флашка в която сме създали папка ( директория  ) PS3 a  в таази папка друга  с име UPDATE и вътре файла PS3UPDAT.PUP.  От менюто на Плейстейшъна избираме update via storage  и на екрана излизат надписи.

Наред с  радостната новина да си дойдем на приказката . Френския метод не работи  на конзоли с metloader 2.  Или казано по-просто DATE CODE 1C, 1D,2A, 2B,2C,2D  си остават все така нехакваеми. Тествано днес на 1C  и резултат – пълен неуспех.  Промоциите във Виваком на Super slim моделите  с 12Gb, 120Gb, 500Gb, са нехакваеми. За 2 години откактo излезе хака за PS3  съвсем леко мръднаха нещата   в правилната посока. Френският  метод за хакване на Плейстейшъни произведени от завода с минимална версия 3.56  не използва даунгрейд, конзолата за да се хакне не минава през 3.55 и от там хак нагоре до ROGERO 4.21 или ROGERO 4.30.   Предимството на  musketer patch е изразено за ФАТ конзоли.  Всички ФАТ козноли са хакваеми без значение версията на системния софтуер. Но когато е ъпдейтвана от оригинален диск до 4.30 или онлайн до OFW 4.31,  ако се даунгрейдне до 3.55 се губи функцията за гледане на оригинални BLURAY дискове.  При Slim проблеми с гледането на ориигинални BLURAY филми  не е засегнато след даунгрейда. При ФАТ  с позлването на  musketer patch хак без даунгрейд също се гледат BLURAY оригинални дискове.

Франсетата можем да ги почерпим за добрата работа върху конзоли 3.56 и 3.60 но за 3.65  и нагоре не става.
2504A DateCode 1A Factory OFW v3.60 , with old metldr
metldr:
0x81E=E9 60
0x842=0E 92
bootldr:
0xFC0002=2F 5B
0xFC0012=2F 5B
Updated to REBUG_4.21.1_REX
Old method not worked on this model, so thanks Musketeers.

Обобщение:

-Всички FAT ( дебели и с лъскав капак )  модели PS3 са хакваеми без значение от версии или дата кодове

-От Слим моделите последния хакваем е произведен лятото на 2011 г и е с DATE CODE 1A, над това всичко е нехакваемо.

-Всички PS3 Slim   с DATE CODE  9A,9B,9C,9D,0A,0B,0C,0D, 1A  са хакваеми  без значение от версията 4.31 включително

nehakvaema konzola

nehakvaema konzola

 

Инж Валентин Георгиев 0876105525  скайп Valentingn1

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: