CORONA 4Gb, RGH 3.0, Freestyle dash, Dashlaunch 3.2, XEX MENU 1.1, Xbox Backup Creator v2.9.0.350   Leave a comment

В настоящия материал ще внесем яснота относно хакването на XBOX 360 CORONA  4Gb.  Това е най-масов модел за момента, политиката на Майкрософт е да зарибяват народа подарявайки с  телевизор LG и конзола.   Идеята не е лоша, но конзолата няма в комплекта нито хард диск нито игра, и който я купи се чуди какво да я прави. Ето какво може да я правите.

Обезателно купувайки такава конзола ще се изкушите да я пуснете, и в менюто ще се разписука за конектване онлайн и ъпдейт на системното меню. Майкрософт най-после успя да криптира биоса си в последната версия na dashboard-a 15574.  И разбираемо го предлага и онлайн и наврян в новите оригинални игри.  Видовете хакване за Слим Xbox 360 са два:

-RGH, ресет глитч хак, или накратко в конзолата се монтира чип пулсатор на електронни импулси, който обърква процесора и той пуска, „Плейва“ неща немислими за пускане без него.  Пуска цели игри от  преносим хард диск, от записан диск, от USB флашка, или от лан кабела като компютърния хард се ползва за място, където са разположени игрите. Което ви харесва това ползвате.  Недостатък е пълната невъзможност да влезете онлайн, тоест LIVE, или игра срещу други хора с XBOX 360 в платената мрежа на M$.

-LT3  е хак на DVD ром-а , сменя се фирмуера с такъв, който разпознава записан диск, няма никакъв проблем да се играе онлайн, стига диска да е кадърно записан, на хубав диск Verbatim 8.5Gb +R  DL.  Няма никакъв проблем да се ъпдейтва до 15574 и пак да се играе онлайн.

Докато платките необходими за хакване на ДВД рома още не са в продажба но са готови, и LT3 firmware е готов, то RGH хака е сравнително лесен за изпълнение и евтин.    Започваме с необходимите материали.

-Конзола Slim XBOX 360  с версия на системния софтуер до 14719 (  15574 не става за RGH, но скоро ще става за DVD rom LT3)
-Чип глитчер ,  може да бъде Matrix glitcher, Team Xecuter, Squirt 360,  X360 Pro,  или просто XILINX CPLD  платка и шепа R+C
-Една SD CARD   за да прочетем с нея нанда на конзолата. Картинка за монтажна схема по- долу, SD CARD READER USB.
-Малко жица ,  поялник тинол.
-Софтуер за целта:  J- runner ver 282,  чете нанда, преправя и записва нанда, програмира глитчера
-Евентуално домашно направен програматор за глитчери през паралелния порт.

На практика нямаме нужда от нищо свързано с продавачите на продукти за TOTAL NOOB   потребители a именно TEAM XECUTER. Софтуера може да бъде заменен с  AUTOGG 0.7.1 a глитчера може да бъде всеки, стига да има 48 mhz осцилатор.

Започваме с разглобяване на конзолата и четене на NAND-A с  SD CARD  метода.

Или тази

Стъпките са: Прочитаме нанда 2 пъти, един Нанд имидж ие 48 мб.   Създаваме ECC файл с XEBUILD GUI Ver 1.05, записваме ECC  в Нанда.   Монтираме глитчера,  през лан порта с LAN кабел виждаме какъв е CPU KEY.   Узнавайки CPU KEY можем да модваме конзолата както си пожелаем.  Създаваме хакнат имидж  и го записваме чрез SD CARD  в конзолата.

Следва съществената част, имаме глитчер в конзолата,  изгасена е , натискаме копчето за пускане и чакаме да влезне в режим, тоест да зареди дашборда.  Така нареченото стартиране при CORONA XBOX 360 e процес за който не може да се каже точния момент.  С чип SQUIRT 360  зарежда  от порядъка на до 10-15 цикъла. Един цикъл трае 5 секунди. С онзи синия от снимката на дънната платка зарежда или на трети цъкъл или чак след десетия .   Да се чака  от 15 секунди до 2 минути докато видим началния екран  не е кой знае какво чудо .  Гледам клипове в YOUTUBE чета и реклами на глитчери.  До сега никой не се е наел да гарантира  точния момент на глитчване за CORONA. Голямо значение имат магнитните полета, саморазряда на елементите и  дори месечния цикъл на комшийката.

И сега какво? как да си пусна игра, конзолата ми няма Хард диск, нямам  USB flash, чувал съм за някакви програми FREESTYLE DASH 3, Dashlaunch 3.02, какво правят те, трябват ли ми? !!

Freestyle dash e  заместител на оригиналния дашборд с добавени нови функции, екстракт диск, файлов менажер,  менажер за плъгини и др. Дашлънч е програма за настройване на автоматичното пускане на програми като XEX MENU 1.1, Freestyledash, или друго.  Програмите  и игрите в XBOX 360 се пускат от стартовия файл DEFAULT.XEX.   Представете си го като  EXE файловете в WINDOWS.     Ako някой ви се обяснява че инсталира Dashlaunch, Freestyle, XEXMENU 1.1,  първо е редно да си помислите дали ви трябват. Дали ви трябва да се пуска нещо автоматично или е по-добре вие да решите.

Необходими материали, празен CD диск, и празен DVD диск Verbatim 8.5Gb +DL, изтеглена игра от торент тракер, ABGX, 1.0.6,  Xbox.Backup.Creator.v2.9.0.350,  IMGBURN 2.5.7.0.   Не вярвате че може да си запишете диск ?   можете и още как и можете да теглите една майна на всякакви дашлънчове, фрестилове и тн. изтеглената игра трябва да е ISO  без значение 7.6Гб или 8.2Gb  XGD3.    Ako сте я дръпнали в много на брой малки архиви, има един главен който разархивира всички останали докато получим ISO.  Въпросното ISO го зареждаме в Xbox.Backup.Creator.v2.9.0.350 .

Получените файлове записваме с IMGBURN.  Играта от примера е Resident Evil 6  disk 1  XGD3, на Verbatim и върви перфектно.

Диска вече е записан , вкарваме в конзолата и играем.  Следва и втория вариант,  да си купим хард диск и да работим с него.
Необходимо  е да имаме програмата USBXTAFGUI_v44,  USB флашка  2Gb , XEX MENU.1.1,  Freestyledash 3 live.
Закачаме флашката за хбокса, от менюто STORAGE задаваме FORMAT.   Вадим флашката и я закачаме за компютъра, пускаме  на компютъра USBXTAFGUI,  копираме  Freestyle и XEXMENU 1.1.   Закачаме флашката в XBOX 360 и вече имаме двете програми.  XEX MENU 1.1  е предимно удобен файлов менажер за COPY / PASTE / Delete.  A Freestype dash  е  дашборд с доста шарении по него.

Ако някой тръгне да ви се обяснява как инсталирвал въпросните шарении да знаете че това е толкова просто колкото да си инсталираш MP3 песен в Mp3 плеъра, или да инсталираш WINAMP  в копмютъра си, или  скин за Winamp .

DG16D5s отключени платки за CORONA 4Gb вече имат прототип, но  се бавят за пускане в продажба, защото искат да видят дали ще е необходим LT4  хакнат фирмуер, или ще работят на LT3.  C4eva  e готов с Lt3 for  Dg16d5S, тества се !

По-горе ви представих лесен начин ако имате ограничен бюджет  и подарен XBOX 360 Corona 4Gb  да го хакнете сами.
Всеки може да се отбие до магазина за празен диск Вербатим, SD CARD се предполага че са налични във всеки дом и се подхвърлят, малко жица, моят резистор е 62 ома, има ги масово в първия магазин за Ел елементи. Usb Sd card reader не е задължителен. Може да ползвате всеки лаптоп с SD CARD  слот.   Програмите търся къде да ги кача  и утре ще съм намерил .

Предимството на записването на дискове за CORONA 4Gb  e  за игри на повече дискове, MAXPAYNE 3, Forza 4 и др. Недостатък е разхода за компакт дискове, но ви остават за спомен, а кoгато се омаже Sata HDD 2.5 харда, който бихте купили след време и се форматира от много настройване на това или онова, ще загубите всичко от него 🙂

Инж Валентин Георгиев   тел  0876 105525  / 0892 721043

скайп Valentingn1

Posted октомври 14, 2012 by gamechipbg in GAMETRADEBG, XBOX 360 LT 3.0+ RGH GLITCH

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: