RGH 3.0 Corona glitch, Squirt360, Coolrunner 3, RGH 3 for Slim CORONA 9.6A, Free style dash,   Leave a comment

Лятото е в разгара си и хакерските отбори непрекъснато напредват.  Има 100%  работещ глитч хак за конзоли XBOX 360 CORONA  9.6A.     Вчера успешно приложих наученото и гличнах такава конзола.   Сега ще коментираме  материята.

corona rgh 3

rgh 3.0

Всяка конзола Slim Xbox 360  с дънна платка Corona 9.6A може да се глитчне ( rgh 3.0 ) . За това са необходими отново някакви условия.  Когато пиша тази статия 9 юли 2012г,  актуален ъпдейт на дашборда на конзолите е 15574.  Именно той е непробиваем за момента. Ако имате конзола независимо Слим или Фат и сте ъпдейтнали до dashboard 15574 нищо не може да се направи. Този дашборд не позволява да се види ключа на процесора в конзолата, а без него RGH глитч хак няма как да се направи.  Да припомним че Слим CORONA 9.6A конзоли вътре имат DVD ROM Liteon Dg16D5S  с фирмуер 1175, който все още няма как да бъде прочетен за да се види DVD  ключа, а без него няма как да се хакне DVD рома  за да чете записан диск.

Малко снимков материал  за яснота. Слим конзолите са 2 вида дънни платки – TRINITY 10.83A  и CORONA 9.6A.  Обръщайки отзад стикера може да разберем моментално с каква дънна платка си имаме работа:

xbox 360 slim glitched

Trinity може да ползва хакнат DVD rom и да чете записан диск, но CORONA  не може.  До скоро Corona не можеше да се хаква с модчип наречен глитчер, но вече може, стига да не е с най-новият ъпдейт 15572- 15574, спиращ действието на глитчера. Разликата в дънните платки е премахването на интегралната схема HANA в новият модел Corona. Върху чипа Hana запоявахме една от монтажните точки на чипа глитчер.   Френските хакери обаче им хрумна да сложат 48 мхз осцилатор и тази точка да не се ползва.  Разбира се чипа Hana служеше за визуално подкарване на Линукс приложението XELL което показваше ключа на процесора,  а сега се ползва лан кабела за да се види кея. На телевизора не се вижда нищо.

Дъно Corona 9.6А  с премахнат чип HANA  и необходимост глитчера да е с осцилатор 48 mhz.

Дъно Corona

corona motherboard

Отбора на Squirt 360 първи хакнаха короната. След 1 час другия отбор, който никога нищо не хаква но си предписва авторство, Team Xecuter,  веднага пуснаха в продажба нов чип Glitcher RGH 3.0  Coolrunner.     Нищо в него не е по- различно освен осцилатора.  Но от TX  отбора са нагли и се опитват да пробутват и нов програматор и нов четец за нандове.

Обобщение:   Всяка конзола независимо Fat – Slim , Trinity , или Corona става за чипване с глитчер RGH хак, стига да е до версия на дашборда 14719.  Ако е над тази версия глича не може да се инсталира за да сработи.   Независимо каква е конзолата щом има глитчер в нея  тя не може да бъде допусната в платената онлайн мрежа на Microsoft.  Или с други думи не може да се играе онлайн в Live срещу други които са платили за Gold Live  акаунт.   Всички игри  с глитчер могат  да се играят от хард диска без никакъв проблем в offline режим .

Преди да дойдете в ателието ми за глитч проверете с коя версия сте на конзолата.  В момента няма възможност за RGH хак при версия 15574 но утре може някой да я декриптира и да става и тя. Проверявайте по скайп. И също да се знае, колкото е по висока версията  толкова на глитчера му трябва повечко време за да сработи, например не са 15 секунди а 30 или 40 sec,  или повече.

хакване хбокс варна

След глитчването с чип игрите се стартират от хард диск, вътрешния или външния или USB лашка, а дори и по лан кабела от компютърния хард диск.  Това включва нови игри за Хбох 360,  допълнения за игри, емулатори за Нинтендо, Маме32, Плейстейшън 1 , Сега Дриймкаст и други благинки.

За ремонти, модове, хакове, чипове, програмиране на всякаква електроника Инж. Валентин Георгиев 0892-721043
Скайп Valentingn1  тел. 0876-105525

 

Posted юли 9, 2012 by gamechipbg in XBOX 360 LT 3.0+ RGH GLITCH

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: