XBOX 360 MOD, HOMEBREW, RGH, RESET GLITCH, JTAG2, LT+ ver 3.0 FLASH, RROD FIX, LTBURNMAX FIRMWARE, modchip, repair, free games   6 Коментари

XBOX 360 MOD, HOMEBREW, RGH, RESET GLITCH, JTAG2, LT+ ver 3.0 FLASH,  RROD FIX, LTBURNMAX FIRMWARE,  modchip, repair, free games

Хакване на всички видове XBOX 360,  жтагване, префлаш,  глитч чип, ремонт, резевни части, ребалинг с гаранция.

Цена за гличване труд 100 лв , освен труд в конзолата трябва да остане и чип глитчер,  има евтини по 10 лв (x360glitch),  20 лв бройката , червени ( RED CYCLON ) , и сини Matrix Glitcher по 39лв /бр. Team Xecuter бели 55лв/бр
Разликите са минимални и главно са в сложността на програмирането и бързината на стартиране.

Стикера отзад на конзолата показва дата на производство. MFR DATE:

Как да разберем кой XBOX 360 става за хак и кой не става ?  Колко вида хакове има?

Има хак на ДВД рома ,  чрез който играете записани игри на двуслоен 8,5Gb +R DL диск.  Често се нарича флаш или префлаш.  Най-новият софтуер за четящото дискове устройство в XBOX 360  се нарича LT3 . Всеки FAT xbox 360 подлежи на този хак. Цената е 50 лв за заигравката с ДВД rom.  При Slim TrinitY конзоли, също може да се приложи префлаш с LT3 но трябва да имате втори отключен DVD ROM.  От мен се иска да прочета уникалната информация от оригиналния и да я пренабия в отклщчения . DVD rom  от слим конзола се казва  LIteon DG16D4S.

Можете да си купите такъв от EBAY или онлайн от някой сайт и да дойдете с него.  Цената за префлаш LT3 на слим е 70 лв .  В момента съм заредил да има отключени liteon . Ako Решите да ползвате мой цената му е 130 лв.

Вторият вид хак е на дънната платка тоест на биоса на конзолата. Когато се приложи конзолата се разкодира напълно. Може да  успее да прочете записан диск  дори и оригиналния двд ром. Но в случая по-интересно е че няма нужда изобщо да се занимаваме със записани дискове.  Може да копираме игри на хард диск и да ги играем от там. Конзолата Слим или фат има  хард диск а ако няма ще си сложите. Работи с всеки лаптопски 2.5 инча сата hard Drive.  От 20 Gb до 2000 Gb  всеки върши работа.  Игрите се копират с простото COPY / PASTE и се появяват  в менюто GAME LIBRARY.  Мястото им на вградения хард е в директория CONTENT000000000000000.
А мястото на игрите от външен USB преносим хард е директория GAMES . Харда трябва да е форматиран под FAT 32.
Не разпознава NTFS не се опитвайте и не ми звънете как не вижда NTFS дял.   Както отбелязах форматирате на FAT32
и пълните с игри.  Теглите Iso игри и забелязвате че са 7,5 или 8,3 Gb. Съответно хард с ФАТ 32 не може да има файл с големина повече от 4 Gb.   Тогава на помощ идва програмата ISO2GOD.  Тя има 2 бутона един OPEN ISO и един SAVE GAME.   ISO2GOD накълцва на множество малки файлчета ISO играта и така  тя се разполага безпроблемно на ФАТ32
Има и друга програма, която екстрактва съдържанието от ISO.  Не я препоръчвам въпреки че почти върши работа.

Стигнахме до момента до кога от Майкрософт ще траят хака. Вече не го траят и от завода излизат нехакваеми конзоли. Елементарно е да разберете това. Обръщате си конзолата.поглеждате стикера и виждате MFR DATE  и информация за амперите. Снимките по долу ще ви ориентират.

MFR 2010-05-13 (  13 май 2010 тогава е произведена )

На същия етикет в черната му част е написана информация за консумацията в ампери

Виждате 10.83А  което означава хакваема конзола , тоест за глич или за префлаш каквото изберете.
Ако на стикера видите 9.6А  конзлата е нехакваема за чипване или гличване, но има някакъв шанс да сложим отключен DVD rom Liteon DG16D4S и да го префлашнем с LT3.
Конзоли с MFR DATE 2011-09-20 са ми носили и не стават за хак.  Но такива от 2011-09-19 стават.

На теория има начин да играете онлайн с RGH, glitch-ната конзола. Става ако имате двоен BIOS или DUAL NAND в конзолата. При стартиране може да изберете кой нанд да зареди хакнатия или оригиналния.  На теория е така но на практика чиповете са скъпи цената отива 200 лв и  само един ъпдейт ви прави  единия или и двата нанда неизползваеми.  Така се случи с ъпдейт 14719  за фат конзоли. При слима е лабаво още но всеки момент ще излезе ъпдейт  за да се простят с онлайн играта в LIVE притежателите на Дуал Нанд конзооли.

И при двата вида хакване няма никаква опасност за конзолата, чипа подава 1.8 волта а  процесора държи фронта до 3,3 волта, така че пълна безопасност. Евентуално ако играете пиратски игри в мрежата на Майкрософт и им се занимава може да ви баннат. Банване наричаме забраната да ви пуснат в LIVE ( платената им мрежа ) .  Има методи за отбанване така че споко.

Изтеглили сме игра на компютъра.  От къде теглим?

Замунди , Арени,  Piratebay.se  , Demonoid.me и др.   Какво я правим как ще отиде в конзолата, ъъъ ама нямам хард в конзолата?  Ами сложете си ! За слим конзоли отстрани е слота за хард.  Или поне си екстрактнете съдържанието на исото и го запишете с IMGBURN ( безплатна програма за запис ) .  Конзолата има отзад куплунг за лан кабел. Може да вържете конзолата и компютъра с лан кабел и да зададете айпи адреси и на конзолата и на компютъра.
Така ще може да влезнете в харда на ХБОХ360 през компютъра и да копирате или изтривате кйаквото ви падне. Лично на мен по-лесно ми е да ползвам 8 гб флашка , минавам през ISO2GOD , после на флашката а от флашката, бучвам в USb на конзолата и от менюто на програмата за хбох 360 , XEXMENU 1.1 си избирам команда COPY/ PASTE

XEXMENU 1.1 e програма, която може да запишете на CD DISC и вкарвайки в конзлата тръгва автоматично.

Малко терминолгия  ще ви ориентира.

Този вид хак позволява да имате пълен контрол над конзолата. Не ви е нужен DVD rom, нито записване на компакт дискове. Игрите се теглят от интернет и се копират на хард диск. Без значение на вътрешния или на външен USB HDD. Твърдия диск трябва да бъде форматиран пот файлова система FAT32. Тя не позволява един файл да е по голям от 4 GB. За целта е необходимо да конвертираме изтегленото ISO с програмата ISO2GOD за да го раздроби на по малки файлчета. Получената папка с играта се разпознава в менюто на XBOX 360 в Game Library. Това е всичко. Има и няколко недостатъка, които трябва да се споменат. Длъжен съм да ви запозная с тях. Първо, след глитчването не може да ползвате платената интернет мрежа на Microsoft LIVE. Можете да влезнете онлайн да играете срещу други пирати с глитчнати конзоли в пиратска онлайн мрежа но не и в официалната LIVE. Акаунта за Microsoft Live e okolo 100 лв за година. Споменавам го, защото някой хора намират за голямо удоволствие да играят в интернет срещу други хора. За да играете онлайн ви трябва GOLD LIVE акаунт ( 100лв/12месеца) и също оригинален диск, който би струвал 109лв ако играта е нова. Ако конзолата е изгасена и натиснете бутона за пускане, конзолата се стартира със закъснение от 5 до-20 секунди. Едва ли ви пука за чакането 20 секунди докато конзолата зареди менюто (dashboard ), но все пак го споменавам. Глитчета или чипа който остава в конзолата реално генерира електронен шум, който подава към процесора и така го омагьосва да пусне пиратските програми и игри.

Преди да премина към техническата част нека уточним нещо: След като имате гличната конзола, може да и инсталирате dashlaunch 2.28, малка програмка , която ви пита серия от въпроси, кой дашборд да се зареди, коекопче какво прави, дали да ви блокира влизането в LIVE, за да ви предпази от банване и тн. Банване наричаме, забраняването на достъпа до официалната мрежа LIVE. Всяка конзола има уникален мак адрес, чрез който я разпознават от Microsoft и имат навика да блокират този мак адрес на пиратските конзоли. Моят избор е да играя без Live понеже не харесвам стрелялки, играя приключенски игри като Tomb raider, Final Fantasy, Arcania Gothic, The.Elder.Scrolls.V.Skyrim и други. Конвертираните изтеглени от торентите ISO игри с ISO2GOD се копират на вътрешния хард диск в HDD1\CONTENT000000000000000 папката е с 16 нули а игрите са с едни особени имена с 8 знака, например 0234ZG89.

Има и друг вид конвертиране на ISO с програмата, Xbox Backup Creator. Тя екстрактва съдържанието в директория, която може да си кръстите както си искате и да я сложите в хард или флашка където си искате. Стартира се от Default.xex

Освен Ресет Глитч хак, който не става за онлайн игра има и DVD ROM HACK.  При него се хаква софтуера намиращ се в DVD ROM-a.  Когато се смени с LT+ firmware, конзолата разпознава записан в домашни условия двуслоен диск +R DL 8.5Gb.   Смяната на фирмуера за FAT  конзоли е евтина но за SLIM TRINITY   се налага  покупка на нов DVD ROM.

Цената на такъв ДВД РОМ за слим е 130 лв а цената за префлаш с LT+3.0  e 70 лв.   За сравнение цената за префлаш на FAT ДВД РОМ  e  50 лв и не се сменя устройството.

Xenon – първата и най-ненадеждна ревизия платки на конзолата. CPU и GPU произведени по 90nm произв. процес, без HDMI изход, 203W захранващ блок. Много голямо количество брак, заради проблеми с охлаждането.

Zephyr – на практика Xenon платка с добавен HDMI порт. Страда от същите недостатъци и проблеми с охлаждането както и оригинала. В производство от май 2007.

Falcon – CPU и GPU съответно по 65 и 80nm произв. процес, намалена консумация на енергия и подобрено охлаждане. 175W захранване. В производство от септември 2007 г., а след юни 2008 г. е пусната и Falcon v2, която има допълнителен охлаждащ радиатор, свързан с тръба (heatpipe) към GPU радиатора. Първата надеждна ревизия със сведени до минимум проблеми.

Opus – CPU и GPU съответно по 65 и 90nm произв. процес. 175W захранващ блок. Тази ревизия няма HDMI изход и не се предлага на пазара. Opus платки могат да бъдат намерени единствено в Xenon конзоли, които са били на ремонт и е била наложителна смяна на дъното.

Jasper – CPU и GPU по 65nm произв. процес. 150W захранващ блок. На платката има HDMI изход и е със вградена 256 или 512Mb флаш памет. В производство от септември 2009 г.

Trinity – Нов дизайн на платката и XCGPU чип, комбиниращ CPU, GPU и eDRAM паметта. Произведен е по 45nm произв. процес. Захранващия блок вече е 135W. Това е ревизията на актуалните в момента XBOX 360 Slim модели. В производство от юни 2010 г.

Corona – Нов дизайн на платката и XCGPU чип, комбиниращ CPU, GPU и eDRAM паметта. Произведен е по 45nm произв. процес. Захранващия блок вече е 135W. Това е ревизията на актуалните в момента XBOX 360 Slim модели. В производство от oктомври  2011 г. Не се поддават на глич хак.

В момента умувам как най-лесно ще ви бъде да качвате игрите на харда. Има няколко програми за компютър и за хбокс 360.

Ако имате USB flash 8 или 16 GB, средния размер на конвертирана игра за XBOX 360 e 7,5 GB. Ako копирате конвертираната игра чрез ISO2GOD на флашката , после с програмата XEX MENU 1.1 може да я прехвърлите от закачената за усб порта на бокса флашка към вътрешния хард.  Можете и да стартирате играта директно от флашка.  Преполагам ще има леко забавяне при четене?!   Можете и да запишете диск с конвертирана с програмата Xbox Backup Creator v2.9.0.350 игра.

Друг вариант е през Lan кабел да си свържете конзлолата с компютъра и директно да правите трансфер.

Теглим програмата

ISO2GOD v1.3.6 Download – Converts XGD3 ISO’s to GOD’s (Games on Demand)

Iso2god е доста полезна програмка и е от задължителните, които трябва да имате на компютъра си, ако сте притежател на JTAG-ната конзола. Програмата конвертира ISO файловете в GOD формат и предимството на това е, че те вече могат да се играят от NXE, все едно сме ги инсталирали от диск… с тази разлика, че не трябва диска да е сложен в DVD-то. Другата възможност е да изреже празното място от ISO файла и отново да го запише, като размера му вече ще е с реалния размер на играта. Имайте впредвид, че такъв файл след това НЕ МОЖЕТЕ да запишете на диск и да го играете на конзолата. Има вграден FTP клиент и предлага възможност да свали автоматично готовата игра на диска на конзолата. За целта трябва на конзолата да има стартиран FTP сървър. Веднъж настроена, работата с нея се свежда до добавяне на ISO файловете в листата и натискането на бутона Convert.

За всякакви консултации във връзка с конзоли:

Услугата валидна за цяла България.  Абонати сме на ЕКОНТ ЕКСПРЕС  

Инж. Валентин Георгиев     Ул Стара Планина 67 ( Район Автогарата )
skype Valentingn1
тел 0876105525 или 0892721043
http://www.gamechipbg.wordpress.com

Posted февруари 18, 2012 by gamechipbg in XBOX 360 LT 3.0+ RGH GLITCH

6 responses to “XBOX 360 MOD, HOMEBREW, RGH, RESET GLITCH, JTAG2, LT+ ver 3.0 FLASH, RROD FIX, LTBURNMAX FIRMWARE, modchip, repair, free games

Subscribe to comments with RSS.

 1. В Русе пак ли с куриер?

  Like

 2. За LT 3.0 с коя версия на dashboard-а трябва да съм, за да може да се запише?

  Like

 3. имам джаспът ЛТ 3.0 въпроса ми е мога ли да кача игра на флашката и да играя през нея ?

  Like

 4. Здрасти, интересува ме цена за поправка на RROD имам 2 FAT конзоли едната е с error 74 а другата с General Hardware Failure. Може да се наложи рефлоу.

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: